Τιμές ενεργειακών προϊόντων

Οι τιμές που απεικονίζονται στα γραφήματα αναφέρονται στη σημερινή τιμή (spot price) του προϊόντος για άμεσo διακανονισμό (πληρωμή-παράδοση).

Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από τις ενδείξεις 1m, 1q, 1y, 5y για να δείτε το γράφημα της τιμής για τον τελευταίο μήνα, τρίμηνο, έτος και πενταετία αντίστοιχα.

ΠεριγραφήΓράφημα τιμώνΠληροφορίες
Τιμή πετρελαίου (BRENT)
Δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι
Brent Crude, είναι η μεγαλύτερη από τις κατηγορίες αργού πετρελαίου. Χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση των δύο τρίτων της ποσότητας αργού πετρελαίου που εμπορεύεται παγκοσμίως και αντλείται από τη Βόρεια θάλασσα. Η παραγωγή πετρελαίου από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που κατευθύνεται προς τη δύση τιμολογείται με βάση την εν λόγω κατηγορία η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς. Βέβαια υπάρχουν μεγάλα τμήματα της Ευρώπης που προμηθεύονται πετρέλαιο από τη Ρωσία.
Η τιμή του διαπραγματεύεται στο Intercontinental Exchange και στο New York Merchantile Exchange (NYMEX)
Τιμή πετρελαίου WTI
(West Texas Intermediate)
Δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι
West Texas Intermediate (WTI), είναι ένα είδος αργού πετρελαίου που χρησιμοποιείται σαν σημείο αναφοράς στην τιμολόγηση πετρελαίου και είναι το underlying commodity των futures contracts πετρελαίου που διαπραγματεύονται στο New York Mercantile Exchange. Η τιμή του WTI αναφέρεται συχνά στη Βόρειο Αμερική μαζί με την τιμή του Brent. Άλλα σημαντικά είδη πετρελαίου που αποτελούν σημεία αναφοράς είναι το Dubai Crude και το OPEC Reference Basket.
Τιμή φυσικού αερίου
Δολάρια ΗΠΑ ανά mmBTU (1 εκατομμύριο BTU)